04.04.2011

Ingrijorarile

Traim intr-o lume plina de griji. Grija zilei de maine, grija banilor , grija celui de langa tine si asa mai departe , dar oare merita sa traiesti plin de griji intr-o lume cu probleme? Merita sa stai in stres pentru niste lucruri care oricum trec? Merita sa te preocupi de altii si nu numai de tine? Prererile sunt impartite aici. Unii cred ca e mai bine sa iti traiesti viata la maxim sa gusti din toate si tot ce faci sa faci numai pentru tine. Altii spun ca daruind altora din suflet , chiar daca nu vei fi apreciat , sufletul tau va primi o satisfactie. 
Eu sunt de parere ca daca traiesti numai pentru tine in exclusivitate , vei fi exclus de cei din jur si viata ta va deveni un infern, dar daca traiesti ca sa faci bine altora si chiar daca primesti acea umplere sufleteasca ca ai facut un bine , totusi si trupul e parte din tine. Trupul trebuie ingrijit la fel ca si sufletul. Trebuie sa fie echilibrata balanta din viata fiecarui om pentru a avea o existenta implinita, pentru ca altfel niciodata nu va fi unitate si intotdeauna va exista o "sete" de ceva care va fi gasita foarte greu (mai ales cea sufleteasca). Pentru a-si "potoli setea" sufleteasca oamenii in general cauta refugii in diferite extreme cum ar fi: Dumnezeu, Diavol, prieteni,parinti, persoana iubita, alcool, droguri, sex etc... Si deoarece trupul si sufletul se complecteaza precum yin si yang , iar daca una nu se manifesta egal cu cealalta intervine instabilitatea. De aici apar INGRIJORARILE... Ele apar subtil in viata individului. Ingrijorarile sunt din lipsa a ceva. Si cand acel ceva care trebuie sa fie acolo undeva in viata unei persoane , precum o piesa intr-un puzzel , se produce un dezechilibru , o lipsa care duce la o ingrijorare , si fara o piesa puzzelul este incomplet, deci cum ar fi este un om nedezvoltat. Cine ar fi cu un om nedezvoltat , mintal, sufleteste sau trupeste? Aceste lucruri pot fi privite ca niste handicapuri. Insa ca de obicei , toate lucrurile au fost create in asa fel ca atunci cand un suflet rataceste prin pustiul lumii acesteia , apare un alt suflet care i-a fost menit lui inca de la inceputurile lumii. Iar acel al doilea suflet il calauzeste pe primul , il iarta si il ajuta cu rabdare sa depasasca dezechilibrul din viata lui. Aceasta se numeste dragoste. Dragostea trece peste orice obstacol care-i apare in cale, ea este mai puternica ca focul si apele cele mari nu pot sa o stinga...
Probabil ca acest articol este cam amestecat. Dar asa am vrut sa-i fie constructia deoarece "copii" destepti stiu sa aranjeze puzzelul din text in asa fel incat unele sfaturi sa-i atinga acolo unde este cel mai important.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu