13.02.2011

Dincolo de noi...

Frumusetea nu consta intotdeauna in perfectiune... Frumusetea consta in naturalete si autenticitate. Dincolo de lumea noastra , acolo undeva departe exista o frumusete pe care putini o observa , deoarece tot mai muti oameni sunt interesati de perfectiunea artificiala, nu vad lucrurile in frumusetea curata, lasata de la natura. De exemplu , majoritatea tinerilor din ziua de azi sunt interesati de lucrurile sofisticate care sunt de fapt un kitch. Parerea mea este ca simplitatea este mai de apreciat fiindca renuntand la lucrurile sofisticate din viata, lumea ta/a mea/ sau a oricarui individ va fi mai armonioasa.
Privind in natura , observam ca totul este simplu ... Si cel putin eu ma intrebam de ce este totul asa? Si tot singura am gasit si raspunsul. Orice lucru este ceeat cu un scop, in natura nimic nu se pierde , totul se regenereaza si fiecare faptura este creeata pentru a satisface nevoile celeilalte. Poate e putin cam dur spus dar in viziunea mea acesta e adevarul. Singura "nebunie" care desparte pe om de celelalte faputuri este DRAGOSTEA. Toate fiintele au emotii dar numai omul are capacitatea de a iubi. In finee asta era o mica paranteza ... Deci am ramas la simplitate... Hmmm... Acolo undeva departe de Europa noastra cea complicata si murdara din punct de vedere moral, am gasit o forma minunata de simplitate omeneasca pe care nu am putut sa nu o arat si celorlalti sau mai bine zis celor care imi vizualizeaza blogul. Acest loc superb este Tibetul. In Tibet se practica budhismul in cea mai pura forma a sa. Peisajele maiestoase si cultura exotica de pe aceste meleahuri atrag turistii, iar calmitatea oamenilor de aici este neobisnuita. Vaile si lacurile sunt o importanta parte a frumusetii acestor locuri mirifice. Inconjurate de povesti si legende, lacurile ofera o oaza de liniste si pace fiecarui vizitator. Daca privesti o poza cu un tibetan sau cu ochii acestuia pur si simplu iti transmite o vibratie , pur si simplu ochii lui spun o poveste de o profunzime de neimaginat. Nu multa lume poate transmite prin privire un anumit mesaj, si chiar daca acesti oameni sunt majoritatea saraci , ei transmit prin ochii lor fericire. Si atunci mi-am pus intrebarea: "Eu am ca bunuri materiale tot ce imi trebuie si nu pot transmite acea fericire care o au ei si tocmai ei ar trebui sa fie tristi pentru ca nu au nimic. De ce oare e asa? " Si in 2 secunde a venit si raspunsul tot din caputzul meu plin de prostii. Tocmai asta era chestia ... Nu au nimic material si totusi sunt fericiti , pentru ca se au unii pe altii. Ei nu pun pret pe lucrurile trecatoare ... Casa azi o ai maine ti-o ia banca, masina azi o ai maine intrii cu ea in stalp, si daca toate astea raman intacte pana la urma mori si tot le pierzi pt ca momentan nu am vazut nici un om care sa iti ia masina si casa cu el in mormant. Acei oameni pun pret si exploateaza din plin lucrurile care merita cum ar fi interiorul omului. Ei incearca sa se perfectioneze pentru a face bine, nu pentru a-si face bine lor. Si intradevar se vede lucrul acesta. Sau cel putin  eu vad, poate ca sunt mai ciudata de felul meu , mai nebuna sau mai Johna (cum zice Ala Mic), dar cand e vorba de observat si de spiritul critic sunt in loja :)) Si sincer chiar nu imi pasa daca cineva nu e de acord cu ce zic eu. Asta e parerea mea personala , acestea sunt lucrurile pe care le apreciez eu ca persoana. Asta nu inseamna ca impun si altuia sa creada ca mine, ar fi o prostie. De fapt , si mai repet odata: In AUTENTICITATE consta FRUMUSETEA UMANA. 4 comentarii:

 1. deci super ce ai scris chiar ma atins la inima...nush chiar au fost cuvintele mele sau sunt eu mai sensibil....dar chiar foarte frumos...si da ai dreptate...si sa stii ca e de la dj.lordul...

  RăspundețiȘtergere
 2. Merge...Dragut !

  "is in loja"--fraza asta e marca ta inregistrata

  Cristian Dudut

  RăspundețiȘtergere
 3. @ dj.lordul

  -ms fain de apreciere :*

  @ Mountain Dude

  -poi nu'i asa ? :*

  @ Urzica de Gherla

  - npk :*

  RăspundețiȘtergere